Walmart élen jár a napelemek telepítésében

A Walmart óriási mértékben növelte azon napelemek számát, melyekkel áruházaik tetejét borítva érnek el környezettudatosabb működést.

Az óriási kiskereskedő vállalat, a Walmart számos támadást kapott korábban óriási energiapazarlásai miatt, most azonban igen nagy erőfeszítéseket tesznek ezek felszámolására. Áruházaira ugyanis annyi napelemet telepítettek, amellyel elsővé léptek elő megújuló energiák használatával más hasonló kiskereskedőkkel szemben, így inspiráló példával szolgálhatnak. Olyan óriásvállalatok, mint az Apple vagy az IKEA, is számos napelemes rendszert telepítettek korábban, erőfeszítéseik azonban elhalványulnak a Walmartéhoz képest. Az említett hirtelen növekedés fő oka elsősorban a napelemek telepítésének elérhetőbbé és költséghatékonyabbá válása, így a kiskereskedők alig egy év alatt 40%-al növelték a napenergiából nyert erőforrásaikat, írja a tisztajovo.hu.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.