John Lennon özvegye, Yoko Ono a japánok viselkedését elemezte a BBC Takeaway című műsorában. "A felvételeken is látható, mennyire békés nép, senki sem kiabál vagy sikoltozik. Csak végtelen szomorúságot lehet látni az arcokon".

Yoko Ono is megszólalt a Japán tragédia kapcsán

John Lennon özvegye, Yoko Ono a japánok viselkedését elemezte a BBC Takeaway című műsorában. “A felvételeken is látható, mennyire békés nép, senki sem kiabál vagy sikoltozik. Csak végtelen szomorúságot lehet látni az arcokon”.

Elbagatellizálták a balesetet?
Perger András, az Energiaklub projektvezetője szerint a kritikussági balesetet az erőművet működtető TEPCO eddig elbagatellizálta. Elemzésében azt írja: “Egy atomerőműben esszenciális a nukleáris anyag feletti, minden időpillanatban száz százalékos kontroll: a baleset ezen kontroll teljes elvesztését jelenti. Korábban már volt szó róla, hogy a reaktorok hűtővizének bórsavval való vegyítését részben ez [a kritikussági baleset] indokolja. Itt ezek szerint már erre sem volt lehetőség. A következmények egyelőre felmérhetetlenek.”

Franciaországban is rendkívüli ellenőrzés lesz
A francia kormány úgy ítéli meg, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén a csernobilinál is nagyobb hatása lehet a japán atombalesetnek, mondta a kormányülés után Francois Baroin szóvivő. Nicolas Sarkozy államfő jelezte: a japán baleset tanulságait levonva az ország mind a tizenkilenc atomerőművében működő 58 reaktort ellenőrzik a következő hónapokban.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.