Zeversolar: felhőalapú tervezőszoftver a hatékony napenergia-hasznosításhoz

A világ egyik vezető inverter-gyártója, a német SMA leányvállalata, a Zeversolar bemutatta új tervező szoftverét és portálját, a ZeverPlan 2.0-át.

A www.zeverplan.com oldalon, 9 nyelven (köztük németül és angolul) elérhető portál alkalmas különböző tájolású modulokból álló rendszerek tervezésére. A portál emellett fogyasztás-számításokat készít és a kiválasztott rendszerekhez alkalmas invertereket automatikusan felkínálja.

A ZeverPlan nemcsak a rendszerek tervezését támogatja az összetett modul-elrendezések esetében, hanem különböző tájolásokat és dőlés-szögeket is ajánl, hogy a napelemek legnagyobb teljesítmény leadását (MPP) különböző munkapontokon biztosítsa.

A több napelem összekapacsolása esetén a „polystring funkció” lehetőséget biztosít a felhasználónak, hogy két egyenlő, párhuzamos modulcsoportot különböző módon, dőlésszöggel és MPP-trackerrel kombináljon.

A regisztrált felhasználók egy havonta frissülő, világszintű meteorológiai adatbázishoz is hozzáférnek, amelyhez a saját moduljaik információit, profilokat és egyedi projekt megjelenítéseket is hozzáadhatnak. A projektfájlok exportálhatók és más felhasználókkal is megoszthatók. Az egyedi profilokkal a szoftver ki tudja számolni, hogy mennyi villamos energia lesz felhasználva, illetve a villamosenergia-rendszerbe betáplálva.

„Az új funkciókkal a ZeverPlan egy kiforrott, webalapú tervező megoldássá vált, és miután a teljes tervezési szakasz ingyenes és a felhasználók tabletjére vagy számítógépére semmiféle szoftver telepítése nem szükséges hozzá, a felhasználók minden kötelezettség és kockázat nélkül kipróbálhatják és használhatják” – nyilatkozta Andreas König, a Zeverspolar európai kereskedelmi igazgatója.

„A webes platformmal a magyarországi felhasználók is optimalizálhatják rendszereik működését és így a napelemek hatékonyabb beállításaival még több energia nyerhető. Egy tanácsunk van még: minden esetben állítsanak be saját jelszót a rendszereikben!” – tette hozzá Nagy Norbert, a Zeversolar invertereit Magyarországon forgalmazó Manitu Solar ügyvezetője.

A RENDSZER ALAPVETŐ ELEMEI

Kezdőoldal – http://www.zeverplan.com/

 

Inverter-beállítások

 

Saját profil beállítása

 

A ZEVERSOLAR MAGYARORSZÁGON

2017 áprilisától a Manitu Solar a világ egyik legnagyobb, napelemes eszközöket gyártó német SMA tulajdonában álló Zeversolar invertereit is forgalmazza Magyarországon. Az eredetileg kínai alapítású Zeversolart 2013 elején vásárolta fel a világ egyik legnagyobb, napenergia hasznosításával foglalkozó vállalata, a német SMA. A Zeversolar 2007-es alapítása óta az inverterek egyik legnagyobb gyártója, inverterei a világ élvonalába tartoznak: hatékonyságuk a független laboratóriumok tesztjei szerint 97,5% felett van, a felvásárlás óta pedig a német központ végzi a tervezési feladatokat.

További információ:
www.inverter-forgalmazo.hu
www.napelemnagyker.hu

 

A Manitu Solar: 

A Manitu Solar Magyarország egyik vezető napelemes vállalata. 2010 óra több mint 3 megawatt teljesítményű napelemes rendszereket telepített Magyarországon. A saját mérnökökkel rendelkező és stratégia partnerként a céggel dolgozó kivitelező csapattal együttműködve a garanciális időszakban – a kiépítés után is – támogatja ügyfeleit. A Manitu Solar számos vezető napelemes gyártó vállalat hazai képviseletét látja még el, mint az LG, Sharp, Trina Solar, Canadian Solar, Fronius és K2.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.