Zöld gyermekdivat az Arena Plazában

Fiatal tervezők környezettudatos, „mesés” kollekciói a legkisebbekre szabva.

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni! Ilyen a divat és a környezettudatosság is. Az Arena Plaza március 9-én különleges divatbemutatónak adott otthont: a „REmese” Környezettudatos Divattervezők társasága rendhagyó gyermekruha-kollekciókat mutatott be. A fiatal alkotók izgalmas kreációikkal a környezet megóvására, a népi hagyományok sokszínűségére, motívumvilágára hívták fel a divatkedvelő közönség figyelmét. Sok-sok mosoly, csivitelés, villanó vakuk, mini-modellek és fiatal tervezők, trendi zöld összeállításai a kifutón – jellemző képek az Arena Plazában zajló rendhagyó divatbemutatóról. A bemutatott kollekciókat olyan, Magyarországon és a szomszédos országokban élő, magyar ajkú kreatív fiatalok tervezték, akik nyitottak a környezettudatos divattervezés iránt, szívesen használják a hagyományos népi mintákat és merítenek ihletet a magyar népmesék világából.

Attól, hogy valami régi, még használható, sőt, kicsit újragondolva még a mai kor problémáira is nyújthat megoldást, jó példa lehet erre a mesék világa. Ebből a gondolatból merítve, a REmese (Újrahasznosított Mesék Társasága) csoport a tehetséggondozás, divattervezés illetve a hagyományok átültetésének céljából rendezte meg többnapos rendezvénysorozatát Budapesten. Az izgalmas kezdeményezés „közönségcsalogató” állomása volt a március 9-én, szombaton az Arena Plazában rendezett egész napos családi nap és divatbemutató.

remese

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.