Növekszik az igény arra, hogy az ökológiai kritériumoknak megfelelő háznak, lakásnak a belső tere is összhangban legyen a külsővel. Sőt,hogy ez a belső tér nemcsak egészséges és fenntartható, hanem szép is legyen.
Apránként kiszorulnak belőle az ártalmas lakkok, ragasztók, amelyek mérgezik a levegőt és a szép formákra is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek. (Aiolus News) Az osztrák Team 7 híres egész Európában. Az idén másodszor nyerte el a Green Good Awardot, a legrégibb és legnevesebb díjat az ökológikus designért és a fenntartható tervezésért. Az idén a Vao konyhabútoraiért érte a kitüntetés. Ez a diófa és az üveg ötletes kombinációja. A fát fenntartható módon nevelik és a belőle készített bútort füvekkel kevert természetes olajjal kezelik, amelyből hiányoznak a toxikus anyagok és változatlanul megőrzi minőségét, lélegzik, felszívja a nedvességet, amelyet aztán fokozatosan bocsát ki, ezzel semlegesíti a port, a szagokat, antistatikus és antibakteriális hatást fejtve ki.
A Team 7 nyomdokaiban halad az olaszországi Biogriva, amely zöld bútorain kívül még abban is ökológikus, hogy energetikai szükségleteit saját, 40 kw-os napelemes létesítménye fedezi. A konyhába vitt nagy újdonságot a mexikói Hidalgo állam El Sauz nevű településére Gregor Shapers feltaláló, aki egy 10 négyzetméteres nap-parabolával generál annyi energiát, amely a sütésfőzéshez szükséges áramot szolgáltatja. A befogott napsugarak, szinte hihetetlen módon, képesek például a sütőt 1093 Celsius fokra felhevíteni. A prototípus már funkcionál és hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül. Egyéni konyhákba, pékeknek ideális eszköz, feltalálója szerint gőz fejlesztésére is felhasználható. A Trinysol-nak elnevezett rendszer nem bocsát ki káros gázokat és Shapers úgy véli, hogy alkalmazása komoly szociális, gazdasági és ökológiai lépést jelent előre Mexikó vidéki zónáiban és munkahelyeket is teremthet.