Az új ausztrál autók valóban környezettudatosak. Az ausztrál autóipari testület jelentéséből kiderül, hogy az új járművek szén-dioxid-kibocsátása rekord alacsony.

Zöld útra térnek az ausztrál autók

Az új ausztrál autók valóban környezettudatosak. Az ausztrál autóipari testület jelentéséből kiderül, hogy az új járművek szén-dioxid-kibocsátása rekord alacsony.

Az Autóipar Szövetségi Kamarája szerint az átlagos szén-dioxid kibocsátás 2 százalékkal, 218 gramm/km értékre csökkent a tavalyi évben. A számok Európában talán alacsonyabbak, de a kereskedelemben használt haszonjárművek kibocsátását még nem veszik figyelembe.
Az iparág feje, Andrew McKellar a technológiai fejlesztéseknek tulajdonítja a sikert. McKellar elmondta, hogy az autóvezetők tudatosan nem szennyezik a környezetet, és inkább üzemanyag-hatékony járműveket választanak, melyekkel csökkenthetik a káros gázkibocsátást. A környezetbarát technológiák a jelenlegi trendet képviselik.
Kellar hozzátette: -„Gyorsan haladunk. Egy évvel korábban értük el a 2010-re kitűzött célt, és most közösen, a kormánnyal 2015-ös és további célokon dolgozunk.”

Mint a hibrid-, nap-és elektromos hajtású járművek széles körben elérhetők, ezek lehetnének a jövő környezetbarát autói, melyekkel maximális mértékben csökkenthető volna az emisszió. Mindazonáltal, az árakat és az autók megvalósíthatóságát felül kell vizsgálni azért, hogy megfizethető és fenntartható járművek kerüljenek a fogyasztókhoz.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.