130 ezer vendég a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban

2012. április 28-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Tisza-tavi Ökocentrum.

A Poroszló Község Önkormányzata beruházásában, az Európai Unió támogatásával 2,2 milliárd forint összegből megvalósult turisztikai látogatóközpont fő attrakciója Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszere, melyben szinte az összes hazai halfajta megtekinthető, köztük a hatalmasra nőtt, hazánkban egykor honos viza. Alig több mint 4 és fél hónappal az avatás után örömmel és büszkén adunk hírt arról, hogy a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumot felkereső, fizető vendégek száma immár elérte az erre az évre előirányzott 130.000-et! Az ennyire rövid idő alatti, hatalmas látogatószám a várakozásokat felülmúló teljesítmény, olyan rendkívüli eredmény, mellyel a Tisza-tavi Ökocentrum Magyarország vezető turisztikai központjai, Poroszló község pedig – továbbfejlesztve és bővítve eddig is figyelemre méltó eredményeit – a kiemelkedő fontosságú magyarországi idegenforgalmi települések sorába lépett. A Tisza-tavi Ökocentrum létrehozásának és működésének jótékony hatása számos tekintetben érzékelhető, elsősorban a településen, illetve tágabb környezetében. A vállalt 20 fő foglalkoztatásához képest az első szezonban közvetlenül 30 munkahelyet teremtett az új attrakció. A statisztikai adatok szerint megnövekedett a forgalom a település és a környék vendéglátóhelyein, kereskedelmi egységeiben, a szálláshelyek a korábbiakhoz képest 30 – 40 %-kal több vendéget fogadtak.

Az eddig elért eredmények fényében folytatódik az Ökocentrum aktív tevékenysége, a látogatószám és a pénzügyi bevételek további növelése érdekében programok, események szervezése és megvalósítása valamint új szolgáltatások bevezetése zajlik:
–   október 1. Idősek Világnapja
–   október 4. Állatok Világnapja
–   október 6. GPS-es kincskereső nap
–   október 20-21. Madaras Fesztivál;
–   novemberben: Névnaposok hónapja (vendégünk, aki aznap ünnepli névnapját)
–   Zoopedagógiai foglalkozások óvodáknak és iskoláknak
–   december 2-től advent az Ökocentrumban (mikulásnaphoz és a karácsonyhoz kapcsolódó programok)

Az Ökocentrum hosszú távú szakmai együttműködéseinek bővítése érdekében pályázatok előkészítése zajlik új szervezeti struktúrák, attrakciók és programok kidolgozására.
 
További információ:
                Bornemisza János polgármester/projektgazda (30) 935-0380
                Kiss János ügyvezető (30) 277-5386
                Balogh Edit ügyvezető helyettese (30) 474-6240
                www.tiszataviokocentrum.hu

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.