17 milliót takarít meg ezzel a beruházással az intézmény évente

A szeptemberben megkezdett munkálatok során a kórház 3647 ablaka közül 1008-at sikerül most kicserélni, a többire tovább pályázik az intézmény – mondta Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke szerdán, a beruházás befejezése alkalmából tartott ünnepségen.

Reményét fejezte ki, hogy a kórház fejlesztését a vagyonátadás után az új fenntartó, az állam is folytatni fogja. Svébis Mihály, a kórház igazgatója a kivitelező példás munkavégzését megköszönve azt emelte ki, hogy a gyógyítás zavartalanul folyt az építkezés közben is. Hegedűs Iván gazdasági igazgató elmondta: az elhasználódott harminc éves fa- és fémszerkezetű ablakok cseréjével a kórháznak az volt a célja, hogy komfortosak legyenek a kórtermek és az energia-megtakarítással csökkentsék a működési költségeket. A beruházással elérhető energiaköltség-megtakarítás éves szinten megközelítheti a 17 millió forintot, a beruházás megtérülési ideje kilenc év. A régi hotelépület mellett már épül a kórház új szárnya. A 2012 őszére elkészülő Kecskeméti Gyógyintézeti Központ az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 11 milliárd 652 millió forintos költségvetéssel valósul meg. A beruházás révén a harminc éve két telephellyel működő megyei kórház egy helyen, a legmodernebb műszerezettséggel fogadja majd a betegeket. A fejlesztési projekt során egy új, 15 ezer négyzetméteres kórházi szárny épül, amelyben anya-gyermek központot, valamint szív- és érrendszeri centrumot alakítanak ki.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.