528 millióból épül csatorna egy bakonyi településen

Új szennyvízcsatorna-hálózat épül és új szennyvíztisztító telep kezdi meg működését a Veszprém megyei Úrkúton – tájékoztatta az MTI-t a projekt kommunikációs partnere hétfőn.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg, az 528 millió forint elnyert támogatási összeg mellett Úrkút község önkormányzata megközelítőleg 16 százalékos önerőt biztosít a beruházáshoz – közölte Tóth Gábor. Úrkút területének 60 százalékát 1959-ben bekötötték a kor színvonalának megfelelő szennyvízcsatorna-hálózatba, és szennyvíztisztító telepet is építettek. A több mint 50 évvel ezelőtt épült szennyvízcsatorna-hálózat mára elöregedett, a betoncsövek eliszaposodtak, több helyen megsérültek, az acélvezetékek az évek során korrodálódtak, így szükségessé vált a hálózat modernizálása, valamint az eddig ellátatlan területek csatornázása. A kivitelezést elnyerő Boroszlán Építő, Szolgáltató es Tervező Zrt. a beruházás során a településen új szennyvízcsatorna-hálózatot alakít ki, valamint kompakt rendszerű, teljes egészében új, 1400 négyzetméteres szennyvíztisztító telepet épít a régi helyén.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.