700 millió euró a szélerőművek gyártására

A befektetései oroszlánrészét, 700 millió eurót energiaipari gépgyártási beruházások veszik majd fel, például gázturbinák és szélerőmű rotorszárnyak gyártása.

Siemens konszern az elkövetkező három évben összesen egymilliárd eurót fektet be több létesítménybe, 4 ezer munkahelyet létesít Oroszországban – jelentette be Peter Löscher vezérigazgató Vlagyimir Putyin miniszterelnökkel folytatott megbeszélését követően. “Teljes gyártási vertikumot telepítünk az országba” – monda Peter Löscher, ami “nagy lökést ad majd az egész orosz gazdaságnak”. A befektetései oroszlánrészét, 700 millió eurót energiaipari gépgyártási beruházások veszik majd fel, például gázturbinák és szélerőmű rotorszárnyak gyártása. A rotorszárny gyártó beruházás olyan áttörést jelent Löscher elmondása szerint, amellyel “úttörő szerepet vállal fel a Siemens és piacvezetői rangra kíván szert tenni”. A Siemens 2010-ben 1,2 milliárd euró forgalmat bonyolított Oroszországban és 2,6 milliárd euró megrendelés állományra tett szert.

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.