A CBRE egymillió dollárt adna zöld ingatlanokra

A CBRE bejelentette, hogy egymillió dolláros alapot hozott létre a kereskedelmi ingatlanpiac előremutató fenntarthatósági kutatásainak és innovációinak támogatására. Magyar pályázatok jelentkezését is várja a világ vezető ingatlan-tanácsadója.

A CBRE már most is várja a pályázatokat olyan kutatásokra, amelyek célja az iparág kritikus környezetvédelmi kihívásainak megoldása, írja a hvg.hu. Az RGRC (Real Green Research Challenge) által támogatott pályázatok között termelékenységet javító tanulmányok, nagyarányú előrejelző modellek, energiahatékonysági technológiák, adatmenedzsment-programok és diagnosztikai eszközök is helyet kapnak. A következő négy évben a CBRE akár egymillió dollárral támogat fenntartható megoldásokra vonatkozó, független egyetemi kutatásokat, a nyertes pályázók 250 ezer dollárt is kaphatnak alapkutatásokra és megvalósításokra. Az első sikeres pályázatok 2013-ban indulhatnak, a pénzügyi támogatás mellett az RGRC projektek hozzáférhetnek a CBRE globális adatbázisához és erőforrásaihoz, hogy az ötletek piacképessé válhassanak. „A kereskedelmi épületek jelentős környezeti hatással bírnak mind a jelen, mind a jövő generációi számára. Azonban a kutatások és innovációk jelentősen csökkenthetik ezeket a hatásokat, ezért is támogatjuk CBRE erőfeszítéseit és üdvözöljük elkötelezettségét, hogy rendelkezésre bocsátja erőforrásait a pozitív környezeti változások eléréséhez.” – nyilatkozta Mark Kenber, a Climate Group vezérigazgatója.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.