A jövő farmja, a jövő kertje…

Hogy ha fenntartható rendszerben szeretnénk élni, tanulmányozzuk, utánozzuk az erdőt; létesítsünk biodinamikus, permakultúrás erdőkertet, ahol minden mozgásban van, egy rendkívül sokszínű és folyton változó környezetben.

Egyik életforma sem nyomja el, igázza le a környezetében található, “szomszéd” életformákat. Polgártársunk a talaj, a víz, a levegő illetve a bennük élő lények sokasága. Senkit és semmit nem kell(ene) kiírtani, attól való félelmünkben, hogy ellenségként lép fel velünk szemben. Előzzük meg az összetűzést, törekedjünk partnerségre, próbáljunk együttműködni a minket körülölelő világgal. De hogyan? Gondoljuk csak végig igényeinket, lehetőségeinket és szükségleteinket (mit eszünk, mit veszünk, mit teszünk, mit hiszünk)!

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.