A világ legkisebb hordozható nyomtatója nem használ tintát

A mai világ hordozható elektronikája nem is lehetne egyszerűbb az okostelefonok, laptopok, netbookok csoportjaival.

De az, hogy dokumentumokat nyomtassunk távol az otthonunktól, vagy az irodától, az a mai napig meglehetősen lehetetlen történet volt. A PlanOn Printstik PS905ME nyomtató teljes mértékben hordozható nyomtató. A könnyű, hordozható nyomtató újratölthető akkumulátorokat és úgynevezett termál nyomtatási technológiát használ. Így az emberek csatlakozás és tintapatron pazarlás nélkül nyomtathatnak.

Míg léteznek más hordozható nyomtatók is, a PlanOn büszkélkedhet a legkisebb és legkönnyebb mérettel a piacon. A Printstik súlya 1,5 font, tehát még a fél kilót sem éri el. Szélessége 5x5x27 centiméter – így elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy laptop táskában is. Ahelyett, hogy rendetlen és pazarló tintapatronokra támaszkodnánk, a Printstik termál technológia használatával monokróm nyomtat. Minden készülék rendelkezik egy tekercs papírral (kb. 20 szabályos méretű levélpapír), valamint számítógépekhez és okostelefonokhoz csatlakoztatható.

Ami a környezettudatosságot illeti, kikerülve a festékkazettákat, egy csomó csomagolási hulladéktól is mentesíthetjük magunkat, különös tekintettel arra, hogy milyen gyorsan ki tud fogyni egy ilyen patron. Plusz, a nyomtató energiaszükségletét lítium-ion polimer akkumulátorok elégítik ki. Az újratölthető akkumulátorok minden bizonnyal környezetbarátabbak, mint az eldobható társaik – biztos fogadás, hogy a mobil nyomtatókkal több energiát takaríthatunk meg, mint a hagyományos plug-in nyomtatókkal.  Ez különösen igaz irodai környezetben, ahol az emberek inkább hagyják bekapcsolva a nyomtatókat, még akkor is, ha nem használják azokat.
Talán az újratölthető akkumulátorok választása bölcs döntés lenne számos szórakoztató elektronikai eszköz mellé, mert ösztönözne az energiatakarékosságra, ahelyett, hogy vámpír módjára szívnánk és pazarolnánk a villamos energiát.

Hozzá kell tenni, hogy a PlanOn nyomtatója lassabban dolgozik, mint a hagyományos nyomtatók, és a minőség sem közelíti meg a lézernyomtatók által nyomtatott minőséget, így a Printstik nem megfelelő minden környezetben.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.