Az Auchan környezetvédelmi elkötelezettsége Dunakeszin is rendületlen

Az Auchan ez úton tájékoztatja dunakeszi polgárait, a témában érintett környezetvédő civil szervezeteket és minden, a téma iránt fogékony érdeklődőt, hogy nincs szándékában és érdekében felszámolni vagy beépíteni egy hatóságilag védetté nyilvánított területet.

Az Auchan a mindenkor hatályban lévő jogszabályoknak megfelelően jár el, s a dunakeszi kereskedelmi park bővítésével kapcsolatos elképzelések is illeszkednek a törvényi lehetőségekhez, a szakhatósági elvárásokhoz.
Az Auchan büszke az elmúlt évek során tanúsított, körültekintő, a természeti környezetünk védelme területén tanúsított magatartására. Ennek a társadalmilag felelős vállalati magatartásnak egy jó példája, hogy a vállalat saját költségére felszámolta Budapest egyik legnagyobb környezeti szennyeződését, a pestszentlőrinci pakuratavakat. Jean-Paul Filliat, az Auchan vezérigazgatója ezt az elkötelezettséget a következő szavakkal jellemezte: „Az Auchan társadalmi szerepvállalása összeférhetetlen azzal, hogy tudatosan tönkretegyen vagy megkárosítson egy védett területet”.
Az Auchan immár 13 éve van jelen Magyarországon, s – a gazdasági válság okozta nehézségek ellenére is – prioritásként kezeli a magyar munkahelyek védelmét, a foglalkoztatás bővítését, a hazai fogyasztók vásárlóerejének növelését. „Ezeket a társadalmilag fontos gazdasági prioritásokat, a vállalat sem korábban, sem a jövőben nem óhajtja a természeti örökségünk kárára érvényesíteni” – mondotta Jean-Paul Filliat.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.