A spanyol Iberdrola energiavállalat megújuló energiaforrásokkal foglalkozó részleg egy 50 MW csúcskapacitású szélerőműfarmot épített a Komárom-Esztergom megyei Kisigmánd mellett.

Az Iberdrola üzembe helyezi szélerőműparkját Kisigmándon

A spanyol Iberdrola energiavállalat megújuló energiaforrásokkal foglalkozó részleg egy 50 MW csúcskapacitású szélerőműfarmot épített a Komárom-Esztergom megyei Kisigmánd mellett.

A spanyol Iberdrola energiavállalat megújuló energiaforrásokkal foglalkozó részleg, az Iberdrola Renovables üzembe helyezi első szélerőművét Magyarországon, a Komárom-Esztergom megyei Kisigmánd mellett, közölték a spanyol vállalatnál pénteken. A beépített kapacitás 50 megawatt.

A cég élen akar járni a szélenergia kihasználásában Magyarországon, mert nagy növekedési lehetőséget lát ezen a piacon, tették hozzá.

Az Iberdrola Renovables az új EU-tagországokban eddig csak Lengyelországban működtetett szélerőműveket, összesen hatot, 160,5 megawatt beépített kapacitással. Ott szintén most helyeznek üzembe egy hetediket, 7,5 megawatt kapacitással.

Az Iberdrola Renovables más fejlesztésekkel jelen van Romániában, Észtországban és Bulgáriában is, a tervek 3792 megawatt áramtermelő kapacitás megépítésére szólnak.

Az Inberdrola Renovables világszinten piacvezetőnek tartja magát a megújítható energiaforrások kihasználásában, miután tavaly, 3,8 milliárd eurós beruházással, 2204 megawattal 9302 megawattra növelte beépített energiatermelő kapacitásait szerte a világon. Az év végén összesen 55 117 megawatt kapacitást teremtő beruházása volt folyamatban, ennek 41 százaléka az Egyesült Államokban, 24,6 százaléka Spanyolországban, 9,6 százaléka Nagy-Britanniában, a többi más országokban.

Ajánlott tartalom

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be az új miniszterelnök

Észak-Macedónia legnagyobb szélerőműparkjának építését jelentette be Hrisztijan Mickoszki miniszterelnök kedden, közölve, hogy az építkezés 2026-ban kezdődhet meg.