Az Online-számítási segédprogrammal először állapíthatják meg a napelemes rendszerek értékesítési nagyságát világszerte

A Solarpraxis és a Milk the Sun közösen fejlesztettek ki egy számítási segédeszközt meglévő napelemes rendszerekre.

Először lehetséges egy szabadon hozzáférhető online Online-Rechner számítási programmal a fotovoltaik rendszer tulajdonosának megbecsülni, hogy mennyit kapna a napelemes rendszere értékesítésével. Ez az ingyenes tool minden országra alkalmazható és különböző paraméterekre hivatkozik, mint a rendszer életkora, a hálózatra csatlakozás ideje és a villamosenergia saját felhasználásának nagysága/aránya, írja az mnsz.hu.

Megmutatja a kívánt értékesítési időpontban a rendszer eladási értékét és a nyereséget, amit a vásárló el tud érni a napelemes rendszerrel. A berlini szolárvállalkozások Milk the Sun és a Solarpraxis közösen fejlesztették ki ezt a programot.

„Aki egy-két év után el akarja adni a napelemes rendszerét (Németországban nagyon megy ez az üzlet), annak sokszor nehéz megbízható értékesítési nagyságot megkapnia”, magyarázza Felix Krause, a Milk the Sun GmbH. ügyvezetője. „Sok tényező határozza meg az elérhető értékesítési nagyságot, a betáplálási támogatás nagysága, az üzemi költségek és a rendszer teljesítményvesztesége mellett az adólevonások, a finanszírozási költségek és az aktuális infláció nagysága is nagy szerepet játszanak.”

Ezeket és még további faktorokat von be az értékesítési nagyság és a nyereség nagyságának meghatározásakor ez az online-számítási program. A számításkor lejátszhatjuk azt, hogy hogyan alakulna az értékesítési nagyság az értékesítési időpont és egyéb változó nagyságok mellett.

„A számítási tool egyaránt ad objektív támpontot a rendszer értékéről az értékesítőnek és a vásárlónak és ez az első meghatározó különösen nagyobb napelemes rendszereknél érdekes”, mondja Alexander Woitas, a Solarpraxis AG Engineering szektor vezetője. A számítási formulák alapja a Solarpraxis pénzügyi számításain és technikai tapasztalati értékein nyugszik.

„A pontos értékésítési nagyságot eztán egyénileg el kell dönteni, amit egy átfogó technikai rendszervizsgálat után lehetséges csak megállapítani.” Az Online-számítási rendszer kapuján térítésmentesen kérhet ajánlatot a rendszer tulajdonosa. Ezen felül még meg is hirdetheti rendszerét a portálon keresztül.

Az Online-Rechner német, angol és olasz nyelven kezelhető a regisztrálás után. A többi meglévő és idegen rendszerre nem lehet nyúlni.

Ajánlott tartalom

Már van megoldás a nagyméretű és nagy átmérőjű fémszerkezetek vágására

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.