Barkácsoljon többfunkciós jelzőrendszert és sebességmérőt biciklijéhez!

Jenna deBoisblanc elhatározta, hogy megtanít minden érdeklődőt arra, hogyan készíthet saját kerékpárjához számítógépes rendszert.

A készülék lelke az Arduino, egy egyszerű számítógép, melyhez ingyen írhatunk és tölthetünk le programokat. Ehhez köthetünk egy sebességmérőt és egy kijelzőt. Jenna videóiban lépésről-lépésre elmagyarázza, mire lesz szükségünk és hogyan készítsük el a rendszert, mely index- és stoplámpának, vagy egyszerű láthatósági jelzésnek is használható. A kerékre szerelt érzékelő segítségével pedig sebességet és a megtett távolságot is mérhetünk a biciklin. A kormányon található számítógép és a hátsó kijelzőt is egy lítium-polimer akkumulátor látja el energiával. Jenna videóiban és blogján minden fontos alkatrészt felsorol, és hasznos tippekkel is szolgál a szerelési útmutató mellett. Aki szeretne egyedi jelzőrendszert és fedélzeti számítógépet a kerékpárjára, az itt minden szükséges információt megtalál.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.