Berlini gyárat alakítottak át zöld területté

A Palomar5 „Tábor” egy hihetetlen projekt, melyet 30, 30 év alatti gondolkodó indított el.

A fiatalok hat héten át 30 különböző tudományterületeken vizsgálta az innováció előmozdítását a vállalati világon kívül. Hogy hangsúlyozzák gondolatukat, a Palomar5  felszólította az újító elméket 45 Kilo és a ZWEIDREI csoportokat, hogy alakítsanak ki egy teljes mértékben zöld élő/munka teret az esemény számára. A környezetet egy régi, üres, dél-berlini gyárépületben alakították ki. Ez segítette a kreativitás hat héten át, majd lerombolták, és teljesen újrahasznosították.

A teret három részre osztották. Alvótérként minden résztvevő kapott egy saját boxot, melyben volt egy ágy, világítás, tárhely, valamint tartozott hozzá egy tolóajtó is. A háló rész szándékosan kicsi azért, hogy ösztönözzék az embereket, a gondolatra, hogy jobb, ha összejön a csoport, ahelyett, hogy elszigetelt maradna. Az ajtókat természetesen nyitni és zárni is lehet, így a résztvevők természetesen élhettek magánéleti lehetőségeikkel. A boxokat ragasztó nélkül készítették el, újrahasznosított MDF-ből (közepes sűrűségű farostlemez) állnak. Ennek nagy szerepe volt a biomassza fűtési rendszer kiépítésekor.

A környezet többi része nyitott volt és átjárta a természetes fény. A koncepció fénypontja a munkaterület volt, amely úgy került kialakításra, hogy teljes mértékben újrahasznosított kartonból készült. A terv a nélkül teremtett megosztottságot és magánéletet a különböző csoportok számára, hogy hagyományos falakat kellett volna felhúzni.

Miután a hat hét letelt, és az egész környezetet újrahasznosították, a 30 résztvevő a közgazdaságtan, a tudomány, a kultúra, a politika és a média 300 képviselője előtt mutatta be ötleteit a Palomar5 csúcstalálkozón. A résztvevők stratégiákkal és megoldásokkal álltak elő olyan ügyekben, mint a humanitárius erőfeszítések kérdésköre, a média bevonása a társadalmi kérdésekbe, és a kommunikációs technológiák. Semmi kétség, a 45 Kilo, és ZWEIDREI inspiráló tervezése nyitott és barátságos környezetet biztosított agykerekeik zavartalan forgásához.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.