Újrahasznosított flakonok – kreativitás a jó cél érdekében

A holnap rendkívül ideális világában, el kell felejtenünk a PET palackokat.

Oh, arra emlékezni fogunk, hogy régen léteztek, és mire használtuk. Tudni fogjuk, hogy hihetetlen mennyiséget gyártottunk belőlük, és szinte mind a hulladéklerakókba került. Majd végül leválasztottuk magunkat a palackokról, olyannyira, hogy nem fogjuk felismerni a nevet sem – annak ellenére, hogy még mindig igen közel vannak hozzánk.

”Flakonok”? Jaj, amiből a lámpaernyők készülnek? Ugyanaz az anyag, mint az zöldház falai, öntözőkannák és házi szélmalmok? Úgy érti… a fogas karjai?
Mint az összes legjobb ötlet, az újragondolt koncepció akasztó, melyet Xuan Yu tervezett, nyilvánvalóan retrospektív.
Megbirkózik a PET újrahasznosítás nevű fertőzésünkkel. Hogyan? Két ultrakönnyű, jól párnázott vállfával. Minden, amit megvásárol, egy akasztó – emellett az ár 10 százaléka a fejlődő országok vízellátását segíti.

Jó látni az új ötleteket, de a tudatot, hogy ettől még ugyanúgy a hulladéklerakókba kerülnek, annyira nem.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.