Bevételük 0,16 százalékát fordítják zöld bizniszre a cégek

Jelentős pénzeket fordítanak a klímaváltozással kapcsolatos projektekre az Egyesült Királyság gazdasági szereplői.

Eközben Anglia költségvetési hiánya idén várhatóan meghaladja Görögországét és az ország GDP-jének 11,5 százalékával lesz egyenlő, véli az Európai Bizottság. Ez a legsúlyosabb nemzeti deficit az Európai Unióban.
A zöld célokra költött (céges) magánpénzek idén elérik az 5,3 milliárd dollárt Angliában, ám a becslés még az angol parlamenti választások előtt láttak napvilágot. Így az egyelőre nem ismeretes, hogy David Cameron konzervatív kabinetjének életbe lépő megszorító intézkedések mennyire fognak kihatni a vállalkozások  környettudatos projektjeire. A brit nemzetgazdaság a világháború óta nem volt ilyen ramaty állapotban. A Görögországban véghezvitt átszervezések révén a deficit ott az év végére várhatóan 9,3 százalékra csökken, míg Angliáé decemberre leelőzi Görögországét és Írországét is, számolt be a The Guardian brit napilap.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.