Forrás: katasztrófavédelem

Biztonsággal tudják oltani az elektromos autókban keletkezett tüzet is a tűzoltók

Az elektromos járművekben keletkező tüzek oltására 13 e-oltólándzsa készletet szerzett be és adományozott a katasztrófavédelemnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a hazai autópályák jelentős részét üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A közútkezelő társaság az MTI-nek szerdán eljutatott közleményében azt írta, hogy az új oltólándzsákkal csaknem megduplázták a meglévő készletet, ezzel tovább növelve a közlekedésbiztonságot. A tájékoztatás szerint egyre többen választják Magyarországon is a hibrid vagy a teljesen elektromos járműveket. A környezetbarát járművek terjedésével párhuzamosan az utóbbi években többször is előfordult, hogy egy égő elektromos jármű okozta robbanásveszély miatt akár több órára is le kellett zárni egy-egy útszakaszt, ezzel jelentős fennakadást okozva a közlekedésben.

Hangsúlyozták: az e-oltólándzsa készletek a hagyományos tűzoltási módszerhez képest jelentősen lerövidítik az elektromos járművek oltási folyamatát, így a mentés sokkal hatékonyabb, rövidebb ideig tarthatnak a korlátozások, ez egyúttal lerövidítheti a torlódások idejét. Az e-oltólándzsákkal az elektromos járművek akkumulátorcsomagját könnyen és gyorsan átszúrhatják a szakemberek, így azon keresztül hatékonyabban tudják bevezetni a vizet, hogy azt lehűthessék és így megakadályozzák az esetleges robbanásveszélyt. A katasztrófavédelem eddig vármegyénként egy ilyen eszközzel rendelkezett. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a meglévőkhöz 5, míg az MKIF Zrt. 8 újabb eszközzel járult hozzá – olvasható a közleményben.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.