Egyelőre tízezerliter-számra nyeli a gázolajat minden hónapban, de áramot egyáltalán nem termel Németország legújabb, vasárnap felavatott tengeri szélerőműparkja, a Riffgat - írja az euronews .

Bombák miatt nem üzemel a szélerőműpark

Egyelőre tízezerliter-számra nyeli a gázolajat minden hónapban, de áramot egyáltalán nem termel Németország legújabb, vasárnap felavatott tengeri szélerőműparkja, a Riffgat – írja az euronews .

A pazarlás oka az, hogy a szélerőműpark építéséért és fenntartásáért felelős holland cég, a Tennet a tenger alatt talált robbanóanyagokra hivatkozva folyamatosan kitolja a határidőket. A turbinák így a bombamentesítés végéig, februárig nem lesznek összekötve a szárazfölddel.

A szélpark felépítése négyszáznyolcvanmillió euróba (kb. száznegyvenkétmilliárd forintba) került és százhúszezer ember áramigényét fedezheti majd Németország északi részén.

Az építkezés során három búvár meghalt, a hollandok pedig tiltakoztak, mert szerintük vannak turbinák az ő vizeiken is.

A harmincturbinás szélerőműparkot annak ellenére nem tudják összekötni a szárazföldi hálózattal, hogy a hálózat avatásán Alsó-Szászország szociáldemokrata miniszterelnöke, Stephan Weil is részt vett.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.