Épületek bontásánál, útépítéseknél keletkezett hulladék lerakására és újrahasznosítására nyitott telepet Győr határában, az ipari park szomszédságában a Glázer Transz Kft.

Bontott épülethulladék újrahasznosító nyílt Győrött

Épületek bontásánál, útépítéseknél keletkezett hulladék lerakására és újrahasznosítására nyitott telepet Győr határában, az ipari park szomszédságában a Glázer Transz Kft.

Glázer Péter ügyvezető az MTI-nek hétfőn elmondta: a telep bázisa egy hat hektár kiterjedésű homokbánya, amely 336 ezer köbméter nem veszélyes hulladék elhelyezésére alkalmas. A bánya rekultiválását végzik el az úgy nevezett inert hulladék ottani elhelyezésével és részbeni újrahasznosításával.
Az építésből és bontásból származó, megfelelő tisztaságú hulladékot: betont, téglát, cserepet darálják. A folyamat eredményeként murva, illetve töltőkavics minőségű tört anyagot kapnak, amelyet út-, és létesítmény építések alapozásánál használhatnak fel – ismertette az eljárást az ügyvezető.
Ezen túl a sárga homok kitermelését is megkezdi a vállalkozás. A tulajdonos közel 1 millió köbméter sárga homok bányászatára nyert jogot.

A beruházásra eddig mintegy 80 millió forintot költött a társaság. A telep egyelőre három dolgozónak ad munkát, a tevékenység bővülés azonban a meglévő munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárul.
A kft. fő tevékenységként mostanáig fuvarozással foglalkozott, tavalyi árbevétele elérte a 80 millió forintot. Az új profil belépésével viszont akár meg is duplázhatja forgalmát az idén a társaság.

Ajánlott tartalom

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).