A veszélyeshulladék-gyűjtéssel foglalkozó Netta Kft. átvételével és egyes tevékenységek központosításával bővíti tevékenységét és létszámát a nagykanizsai székhelyű Saubermacher-Pannonia Hulladékgyűjtő (SP) Kft. - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a társaság ügyvezetője.

Bővíti tevékenységet és létszámát a Saubermacher-Pannonia Kft.

A veszélyeshulladék-gyűjtéssel foglalkozó Netta Kft. átvételével és egyes tevékenységek központosításával bővíti tevékenységét és létszámát a nagykanizsai székhelyű Saubermacher-Pannonia Hulladékgyűjtő (SP) Kft. – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a társaság ügyvezetője.

Horváth Balázs elmondta: a tavaly elkészült, 2014-ig szóló stratégiájuk egyik alappillére, hogy működési területét és szolgáltatásai körét egyaránt kiszélesíti a hulladékszállításban jelentős piaci pozíciót elfoglaló társaság.
A Zala és Somogy megyében 109 településen szolgáltató cég első lépésként decemberben átvette a veszélyeshulladék-gyűjtéssel foglalkozó Netta Kft. irányítását anyacégétől, a budapesti Saubermacher-Magyarország Kft.-től.
A fővároson kívül Esztergomban és Törökszentmiklóson is telephellyel rendelkező Netta Kft.-vel és a Saubermacher-Marcali (SM) Kft.-vel szorosabbra fogott együttműködés révén a Nyugat-Dunántúlon meghatározó piaci pozícióra törekszik az SP. A regionális erősítés érdekében egyes feladatokat, így a könyvelést, a munkaügyet, a számlázást és az ügyfélszolgálatot Nagykanizsán központosítják, és ezzel összefüggésben idén 10 fővel tervezik bővíteni az alkalmazotti létszámot.

Horváth Balász kifejtette: a jelenleg 130 embert foglalkoztató SP tervei szerint 2014-re összesen 200 dolgozót alkalmaz majd.
A Saubermacher-Pannonia 2009-ben 1,4 milliárd forintos forgalmat ért el, összesen további, közel egymilliárdot pedig a Netta Kft. és a SM Kft. Az ügyvezető úgy fogalmazott, hogy reményeik szerint idén a három cég együttes konszolidált árbevétele meghaladja a 2,5 milliárd forintot.

Az osztrák családi vállalkozásként indult Saubermacher AG kizárólagos tulajdonában lévő Saubermacher-Magyarország Kft. 1991-ben jött létre, de a tulajdonosok által felvásárolt Rumpold AG leányvállalata révén már 1989-óta jelen van a magyarországi hulladékszállításban. A cégcsoport Budapesten és környékén, Kecskemét térségében, valamint a Dunántúl középső és északi részén, illetve nyugati és déli régiójában működtet a teljesen vagy résztulajdonában álló társaságokat, amelyek közül létszámát tekintve az SP a legnagyobb.

Ajánlott tartalom

A vegyes műanyag palackhulladék kezelésére is van megoldás

A különböző anyagból készült műanyag palackok egyvelegének újrahasznosításával kísérletezik az egyik idei műegyetemi Akadémiai Ifjúsági Díjas kutató.