Chile megtízszerezte szélenergiája kapacitását

Az ország 2003 és 2007 között megtízszerezte az általa telepített szélerőművek számát, majd 2008 és 2011 között másodszor is ugyanezt érte el, és továbbra is a legbiztatóbb övezet marad a nemzetközi befektetők számára. (Aiolus News)

Chile az az ország Latin Amerika országai között, amelyben a szélenergia a leggyorsabban növekedett. A chilei Szélenergia Társaság, az Acera adatai szerint, az ország mindössze négy év alatt, 2003 és 2007 között megtízszerezte az általa telepített szélerőművek kapacitását 2MW-ról 20MW-ra, majd az elmúlt év végéig, 2008 és 2011 között ismét megtízszerezte azt, 205MW-ra emelve az erőművek kapacitását. Chile továbbra is Dél Amerika szélenergiai panorámájának egyik „legforróbb” országa marad, ahol európai nagyvállalatok számos projektjükkel jelentkeznek. Az Enel Green Power például egy 33 turbinás és 99MW-os szélerőmű kapacitás létrehozására vállalt kötelezettséget, a Siemens pedig a közelmúltban kapott egy 50 turbinás és 115 MW kapacitású megrendelést.

Ajánlott tartalom

Sikeresen lezárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció

Sikeresen zárult a zöldenergiáról szóló online konzultáció - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) vasárnap az MTI-vel.