Csináld magad napelemes töltő

Sokféle napelemes akkumulátorral találkozhattunk már, azonban a Bootstrap Solar új kütyüje nem mindennapi napenergiás szerkezet.

Ki kell emelni először is, hogy a Chi-qoo Power Pack néven futó gépezet különösen erős, hiszen egy 5 wattos monokristályos napelem-panellel felszerelt, ráadásul van még rajta hely egy másodiknak is. Ezen kívül pedig nem hátrány az sem, hogy foglalata bambuszból van, amely alapanyag valamennyivel környezetkímélőbb, mint az átlagos fafajták vagy a műanyag. A harmadik szempont pedig az, hogy egy „csináld magad” készletben forgalmazzák, így mi magunk rakhatjuk össze a szerkezetet. Ahhoz, hogy összeszereljük a Chi-qoo Power Pack-et, először is meg kell rendelnünk azt a Bootsrap Solar-tól.

De ha sajnálnánk rá kiadni, akár magunk is utánakereshetünk az alkotóelemeknek, ugyanis az okos akkumulátor tervei ingyenesen hozzáférhetők, és mindössze egy óra alatt készen is lehetünk a barkácsolással. A 16×22 centiméteres napelem-panel elég energiát biztosít ahhoz, hogy egy okostelefont 60-90 perc alatt teljesen feltöltsön. Hogyha viszont iPad-hez szándékozunk használni, a gyártó egy második napelem beszerelését javasolja. Hogyha viszont mégis inkább biztosra mennénk, és megvennénk az alkotóelemeket, akkor a Bootstrap Solar 117 dollárért (27.500 forintért) kínálja az 1 db napelemes készletet.

diy

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.