Döbbenet: ez történik -41 fokon

Pillanatok alatt eltűnik egy lábas forró víz a farkasordító orosz hidegben. Az interneten terjedő videón végigkövethetjük, amint a panelház emeletéről kizuhanó folyadék még a levegőben kicsapódik és köddé válik.

Az orosz telekről már számos legenda született. Láthattunk már videót, amelyben egy bögre vizet önt ki valaki a lépcsőjére, amin széttörik a levegőben megfagyott folyadék. Hallhattunk rémtörténeteket arról, hogy katonák, miközben egy fánál próbálták elvégezni a dolgukat meghaltak, mert a vizelet szó szerint beléjük fagyott. A legújabb látványos felvételen – amely az orosz feltöltésen pár nap alatt elérte a félmilliós nézettséget – egy panelház emeletéről önt ki egy férfi egy lábas forró vizet, miután megmutatja, hogy telefonja mínusz 41 fokos hideget mutat. A víz, miután kiöntötte az ablakon, még a levegőben szó szerint köddé válik, a szél pedig elfújja azt, írja a kivultagasabb.blog.hu. A jelenséget két szögből is láthatjuk, a ház alatt elterülő szűz hó pedig bizonyítja, hogy valóban egy csepp víz sem esik le a földre. A jelenség magyarázata megegyezik a repülőgépek kondenzcsíkjának eredetével. Ilyen alacsony hőmérsékleten a víz kicsapódik, kifagy, ahogy láthatjuk ezt reggelente a fűszálakon is, dér vagy harmat formájában.

Ajánlott tartalom

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az EU 2050-re klímasemlegessé váljon

Számos akadályt kell leküzdeni ahhoz, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegességet érjen el, a gépjárművek teljes kibocsátásmentessége irányában kitűzött cél dicséretes, de az uniónak biztosítania kell, hogy ez ne kerüljön túl sokba polgárainak, és ne menjen ipari szuverenitásának rovására - hívta fel a figyelmet hétfőn közzétett jelentésében az Európai Számvevőszék.