Egy GW szélenergia, 10 ezer munkahely

Az argentin kormány a magánszektorral együttműködve olyan hosszú távú programon dolgozik, amely a következő 8 évben 1 GW-ra emelné a dél-amerikai ország szélenergia-termelését, és ezzel egyúttal 10 ezer munkahelyet teremtene. (Aiolus News)

A széliparban érdekelt különböző argentin cégek és tőkés csoportok létrehozták az Argentina Wind Clustert, amelynek célja, hogy a hazai szélenergia fejlesztésével évente mintegy 1,75 milliárd dollár értékű energia-importot takarítsanak meg. Ebbe a tervek szerint 500 hazai energia-szolgáltatót vonnának be. Szakértők úgy vélik, hogy az argentin szélipar képes a hazai energia-termeléshez szükséges eszközöknek 70-80 %-át megteremteni. Az Argentina Wind Cluster a július 3 és 5 között Buenos Aires-ben rendezendő Eolica Argentina szélipari konferencia és vásár keretében lép ki a nagy nyilvánosság elé.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.