Elektromos autó: 100 km – 300 Ft

Városgondnok kezdte meg működését a Nyíregyházához tartozó üdülőhelyen, Sóstógyógyfürdőn. A közterületi ellenőrzések ellátásához környezetbarát, kétmillió forint értékű elektromos kisautót adományozott csütörtökön egy környékbeli magáncég.

A Nyíregyházához közeli Apagyon közlekedési jelzőtáblákat és szerelvényeket gyártó, forgalmazó és telepítő Szabados-ok Kft. által adományozott kisautó rendkívül csendes, nincs károsanyag-kibocsátása, és üzemeltetésének költsége is igen alacsony, 100 kilométerenként mindössze 300 forint – mondta el az MTI-nek Rendes Sándor, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely önkormányzatának sajtószóvivője az MTI-vel.

A városgondnok a kétüléses környezetbarát járművel járja a sóstógyógyfürdői városrészt, ellenőrzi a közterületek állapotát, tisztaságát, és az adódó problémákat jelzi az önkormányzat Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft.-jének, amely gondoskodik azok elhárításáról. Emellett kapcsolatot tart az üdülőhelyen lakókkal, az odalátogató turistákkal, az ottani intézményekkel, továbbá a rendőrséggel és a polgárőr szervezettel. Feladatai közé tartozik a közfoglalkoztatottak munkájának ellenőrzése is. Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőt évente több mint egymillió turista keresi fel. A fürdőházat, a wellnessfürdőt, a park- és tófürdőt tavaly 475 ezren látogatták. A városrészben található állatparkban 2012-ben pedig már meg is haladta a félmilliót a belépők száma. A körzet harmadik legkedveltebb idegenforgalmi helyén, a Sóstói Múzeumfaluban a múlt évben százezernél is többen váltottak jegyet. A sóstógyógyfürdői városgondnok a nyári turistaszezonban fokozottan ügyel az üdülőhely rendjére, utána – a következő idény kezdetéig – a város központi részén lát el feladatokat – közölte Rendes Sándor. Nyíregyházán két éve működik városgondnokság, és havonta több száz probléma megszüntetésére történik intézkedés.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.