Elektromos autót ilyen szépnek látott már? Tesla az űrben

Elon Musk Tesla elektromos Roadsterje, amelyet tegnap éjszaka lőttek fel a SpaceX Falcon Heavy rakétájával indult el és egyre inkább a Naprendszer belseje felé halad.

Azt már tudjuk, hogy a pályára állítás sikeres volt, tehát Elon Musk használt Tesla Roadstere excentrikus elliptikus Nap körüli pályán kering majd, ami eléri a Mars csaknem kör alakú pályáját is. Mivel attól nem kell már tartani, hogy start közben vagy közvetlenül utána siklik félre valami, az autó radikálisan gyors megsemmisülését legfeljebb az okozhatja még, ha túl közel sodródna pályáján a Marshoz, a bolygó gravitációs ereje magához vonzaná, és hatalmas sebességgel a felszínébe csapódna. Igazából kicsi ennek az esélye, de azért nem elhanyagolható.

Videó a kilövésről és az űrben lebegő Tesláról:

via: index.hu

Fotók: spacex.com

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.