Elektromos autóknak nyit töltőállomásokat a Nissan

Az Egyesült Királyság már rendelkezik elektromos járműveket kiszolgáló infrastruktúrával, a zöld energiával foglalkozó Ecotricity vállalat jóvoltából.

A mai elektromos autók egyik legnagyobb hátránya, hogy csak egy bizonyos távolságot képesek megtenni egy töltéssel, ha pedig út közben nem találunk megfelelő áramforrást, akkor könnyen az út szélén ragadhatunk. Az Ecotricity ezen a problémán segített azzal, hogy fontos csomópontokon és benzinkutaknál „áramkutakat” állított fel, melyekkel ingyen feltölthetjük lemerült akkumulátorainkat. A töltőállomások hálózatának kiépítése nélkül esélye sincs annak, hogy az elektromos járművek széles körben is elterjedjenek. A Nissan ezért a szigetországban már felállított töltőpontokon helyezett el speciális gyorstöltőket, melyekkel akár fél óra alatt menetkésszé varázsolhatjuk teljesen lemerült autónkat. Hasonló projektet indított a Tesla is, az USA-ban építenek ki hasonló rendszert, mely napelemekkel fog működni.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.