Elektromos Harley-Davidsonok jöhetnek

A régi korok divatját felújító irányzat, azaz a retro a kétkerekű járművek mai újragondolásában is érvényesül. Erre példa egy holland mérnök trió együttműködése, akik egyedi ötleteikkel, a jelen kor követelményeinek megfelelő fejlesztésükkel az első Harley- Davidsonok formavilágát elevenítik fel új motorkonstrukciójuk kialakításában.

A környezetbarát  megoldásokkal bíró látványos kétkerekű a B4 E-Cruzer nevet kapta. Az ötletgazda mérnök, Janpeter Eilander, Jos Lenssen elektronikai mérnökre bízta a B4 motor fejlesztését és az értékesítést Wilco van der Hoorn vállalta magára. A cél az volt, hogy az új jármű funkciója és teljesítménye a mai legkorszerűbb motorok tudásával vetekedjen, ugyanakkor formavilágát tekintve az ős Harley- Davidsonokra emlékeztessen. Az elektromos chopper kézzel készül és előállításához minőségi anyagokat használnak fel. Említést érdemel, hogy a technológiai fejlesztésben az Európai Űrügynökség is részt vett. Pontos adatok egyelőre nem állnak rendelkezésre a B4 képességeit illetően, ám annyi bizonyos, hogy egy vagy két akkumulátorral is rendelhető. A két akkumulátoros változat esetében jól érvényesül a hengerek V elrendezését utánzó, imitáló kinézet.

Forrás: zoldtrend.hu

Ajánlott tartalom

Februárban csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint egy évvel ezelőtt

A februári jó időjárás miatt csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint az előző év azonos időszakában - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.