Bejegyezték a Mol E-üzemanyag Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, hárommillió forint törzstőkével. A cég ügyvezetői Haszonics Balázs és Juszku Lajos.

Elektromosautó-töltő cégeket alapított a Mol

Bejegyezték a Mol E-üzemanyag Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t, hárommillió forint törzstőkével. A cég ügyvezetői Haszonics Balázs és Juszku Lajos.

Ők állnak az új kft. közvetlen tulajdonosa, a tavaly év végén alapított és 100 százalékban Mol-leány Mol E-Mobilitás Kft. élén is. A magyarországi energiaipari csoport a múlt évben hirdette meg a következő 15 évre szóló stratégiáját, amelynek egyik eleme az elektromos közlekedés felé történő nyitás. Jelezte, készen áll arra, hogy az elektromos töltőhálózat fejlesztésében és az e-üzemanyag piacán is meghatározó hazai piaci és régiós szereplővé váljon.
A cég 2012-ben az országban elsőként – az Istenhegyi úti állomásán – telepített olyan gyorstöltőt, amely 20 perc alatt menetkészre tölti egy villanyautó akkumulátorait. Ugyanott ez év elején újabb két töltőt helyezett üzembe. A kúton (korábbi közleménye szerint) tavaly átlagosan naponta 5 elektromos autó „tankolt”, az általuk éves szinten összesen vételezett 18 megawattóra áram egy részét a kútoszlopok feletti napelemek adták. A Mol a közelmúltban napenergia-hasznosító céget is létrehozott Mol Solar néven, írja a vg.hu.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.