Elindult Honton a béka taxi

2013.március 8-án a kedvező időjárás hatására elindultak Honton a békák és ezzel egy időben elkezdte működését a béka taxi is.

Ekkor még csak egy maroknyi csapat szedte a békákat, de 9-én, szombaton már egy kisebb békamentő hadsereg várta a brekiket. Több mint 70 ember tett meg mindent azért, hogy minél több béka jusson le épségben az ártérre. Munkájuknak köszönhetően 313 állatot sikerült megmenteni. Legifjabb békamentőnk, aki egyúttal egyesületünk legfiatalabb tagja is, Jusztin baba egyenlőre csak a vödörcipeléssel próbálkozott, ezután babakocsijában ülve hangosan lelkesítette a többieket. 9-én délelőtt egy szakaszon megépült az ideiglenes terelőkerítés is. Amint az időjárás lehetővé teszi, ennek építését folytatni fogjuk. 12-én a COLAS ÚT Zrt munkatársai megtisztították a terelőkerítést, ezzel sokat segítettek a mentésben. Köszönjük a segítséget. A 8-a óta eltelt néhány napban közel ezer állatot mentettünk meg. A csütörtökön beköszöntött havazás és hideg megállította az állatok vonulását, de március 18-tól újra indul a mentés, amelyre továbbra ibékáks lehet jelentkezni az alábbi elérhetőségeken:
E-mail: bekavedelem@gmail.com
Telefon. 06-20-255-2579

Ajánlott tartalom

Véleményezhető az otthonfelújítási program felhívástervezete

Május 6-ig véleményezhető az otthonfelújítási program felhívástervezete. A júniusban induló pályázat újabb segítséget nyújt a családoknak, és hozzájárul a gazdasági növekedéshez is. A végleges felhívást a társadalmi és szakmai egyeztetések lezárását követően, június elején teszi majd közzé a kormány - tudatta az Energiaügyi Minisztérium (EM) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közös közleményben az MTI-vel pénteken.