Elromlik-e az idő húsvétra?

Kell a férfiaknak locsolkodni menni az idén, vagy megteszi helyettük az időjárás? Vajon milyen idő várható a hétvégén?

Az idokep.hu előrejelzése: Van aki szereti, ám a legtöbb hölgy szó szerint menekül előle – ez nem más, mint a húsvéthétfői locsolkodás. Az viszont biztos, hogy mindenki kíváncsi rá, hogy vajon – mint ahogy már oly sokszor előfordult a történelem során -, újra elromlik-e az ünnepekre az időjárás, vagy továbbra is a napsugarak kellemes melegét élvezhetjük majd. A kérdést, hogy vajon elromlik-e az idő húsvétra, feltenni könnyű – megválaszolni azonban már annál nehezebb, jó néhány nap van még addig, a modellek pedig igen szerteágazó eredményeket mutatnak.
 Nagyszombatig folytatódik a már-már kora nyárra emlékeztető, kellemes, napos időjárás, a hőmérsékletek mindenütt 20-25°C közé emelkednek majd.

 
 Jó esély van azonban arra, hogy a hétvégén északkeleti áramlással egy magassági hidegcsepp sodródjon hazánk keleti fele fölé, amiatt eleinte nagyjából a Budapest-Békéscsaba vonaltól keletre számíthatunk majd elsősorban záporok, zivatarok kialakulására. A legtovább tehát a Dunántúlon élők örülhetnek majd a zavartalan jó időnek, de vasárnap már ott is előfordulhatnak záporok. Vasárnap és hétfőn a keleti-északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik.
 Aggodalomra tehát semmi okunk, több napig áztató esőtől vagy az elmúlt időszakhoz hasonló, tartósan megmaradó viharos széltől, mely kitépi a kezünkből az esernyőt semmiképp sem kell tartanunk, ráadásul a csúcshőmérsékletek is mindvégig 20°C közelében maradnak majd.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.