Fejlődő napenergia ipar az Egyesült Királyságban

Több mint félmillió lakás háztartási berendezéseit működtetik napenergiával az Egyesült Királyságban.

Ez természetesen azt jelenti, hogy számottevő fejlődésnek indult az ország napenergia ipara, és a rendre pozitív hírekből pedig arra lehet következtetni, hogy ez a tendencia tovább folytatódik az elkövetkezendő esztendőkben. Felismerve az új energetikai kihívásokat az Egyesült Királyságban is igent mondtak a különböző fejlesztésekre és beruházásokra, amelyek nyilvánvalóan a lakosságot is nagyban érintik.

A telepített modulok teljes kapacitása 1.808 GW.

Három évvel ezelőtt vette kezdetét ez a trend, ez a bizonyos “zöld” hullám és most az a terv, hogy a következő félmilliós számot kevesebb, mint két év alatt érjék el. Ami tehát annyit tesz, hogy az első milliót már 2015-ben megünnepelhetik az országban. Ez az eredmény  elismerésre méltó fegyverténynek tekinthető nemzetközi összehasonlításban is.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.