Felfrissült a Tisza-tó halállománya

Összesen 660 ezer ragadozóhal-ivadékot, illetve 52 ezer kilogramm két-, illetve háromnyaras pikkelyes pontyot telepített idén a Tisza-tóba a víztározó halállományát gondozó Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

Az idei telepítés eredményeként jelentősen felfrissült és megszaporodott a tó halállománya – közölte Albel Tamás, a társaság médiareferense abból az alkalomból, hogy Tiszavalk, Poroszló, Sarud, Kisköre és Abádszalók térségében újabb 10 ezer kilogramm háromnyaras pikkelyes ponty került tóba, így lezárult az idei program. A program keretében az idén 260 ezer előnevelt csukaivadék, 200 ezer előnevelt süllőivadék és ugyancsak 200 ezer előnevelt harcsaivadék került a tározóba. Ezen kívül 10 ezer kilogramm kétnyaras pikkelyes ponty, valamint 42 ezer kilogramm háromnyaras pikkelyes ponty talált új otthont a keleti országrész legjelentősebb horgászvizében. A közbeszerzési pályáztatással lebonyolított telepítés összköltsége 47 millió forint volt – mondta Albel Tamás.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a fővárosi tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítást lesz április 21-én és 28-án a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. és Budapesti Közlekedési Központ (BKK) együttműködésében.