Emberi erővel világított a Tokió-torony

Augusztus 23-án egész napos energiagyűjtő kerékpározást hirdettek a japán fővárosban. A kerékpárosok által összetekert energia működtette aznap este a Tokió-torony világítását.

A Tokió-torony a japán főváros egyik szimbóluma. Fehér-narancsszínű alakja minden éjjel fényárban úszik, analóg és digitális tv és rádió-adásokat sugároz. Augusztus 23-án a Tokyo FM rádió és a Sumimoto Rubber Industries különleges kihívást szponzorált. A kilenc órás, délelőtt 11.30-tól este 20.30-ig tartó program neve „Tokió-torony a nép erejével” volt, és azzal a céllal hirdették meg, hogy tudatosítsa az emberekben az energiatakarékosságot. A résztvevők: a Sumimoto alkalmazottai, a TOKYO FM Dj-jei és hallgatói, hírességek és közemberek azzal töltötték napjukat, hogy egy energiagyűjtő rendszerhez kötött kerékpárokat hajtottak. Amikor este 20.08-kor meggyújtották a torony kivilágítását, a fényszórókat csak az aznap „összetekert” energia működtette.

 

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.