Fogyasztási rekordot döntene a Volkswagen

Fogyasztási rekord beállítására készül az Egyesült Államokban a Volkswagen. A Guinness-rekordok könyvébe azzal kerülnének be, hogy a lehető legalacsonyabb fogyasztással járják be az USA 48 államát.

A közel tizenháromezer kilométeres próbatételhez egy kétliteres, 140 lovas Volkswagen Passat TDI-t választottak – ezzel a dízel technológia hatékonyságát igyekeznek bizonyítani. A jelenleg érvényes rekord, melyet hasonló körülmények között, egy egyesült államokbeli túra végén jegyeztek be, mérföld/gallonról átszámítva 3,46 liternek felel meg száz kilométerenként – a tervek szerint ezt tovább tudja majd faragni a VW. A rekordkísérlet június 7-én rajtolt, a 48 államot átszelő út során két sofőr váltja majd egymást. A Guinness-rekord bizottságnak egy okostelefonos alkalmazás küld majd folyamatosan adatokat, hogy az eredmény végül hiteles és bejegyezhető legyen, írja a totalcar.hu.

Ajánlott tartalom

Rekordmagas szinten a csehországi személyautó-gyártás

Az első negyedévben éves szinten 11,5 százalékkal 394 443 darabra nőtt a személyautó-gyártás Csehországban - közölte a cseh autóipari szövetség csütörtökön Prágában. A közlemény szerint ez az eddigi legmagasabb első negyedévi termelési adat.