Google arccal a Nap felé

Nem titok, hogy a Google fő területe az internet, de az utóbbi néhány évben megsokszorozta erőfeszítéseit, hogy otthonaink és a városok áramellátását nagymértékben megváltoztassa.

A cég elsődleges célja az, hogy olyan életképes megújuló energia lehetőséget teremtsen, ami olcsóbb, mint a szén, és úgy tűnik, újonnan szabadalmaztatott megoldásuk képes lehet ennek megvalósítására. A koncentrált napenergia-technológia kamerát használ a tükrök beállításához, amelyek optimalizálják az adott erőmű hatékonyságát. A kamera és a feldolgozó számítógép a napelem erőmű központi tornyában található, és ha elállítódást, vagy jobb (hatékonyabb) szöget észlelnek, akkor a tükröket szervomotorokkal ismételten beállítják.
Ahelyett, hogy a jelenlegi napenergia-technológia költségeinek csökkentésére összpontosítana, a Google úgy döntött, hogy olyan új megoldások keresésébe fektet be, amelyek megnyerhetik a szén elleni versenyt. Amellett, hogy három új technológiai szakembert alkalmazott a K + F részlegen, a hálózati teljesítmény-kezelési stratégiák területére is egyre nagyobb hangsúlyt fektet. A cég PowerMeter szoftvere, valamint különböző energetikai cégekbe történő befektetései újabb bizonyítékai annak, hogy a Google már a hirdetés-alapú bevételi rendszerén túltekintve is olyan lehetőségeket keres, amelyek támogathatják a folyamatosan növekvő vállalat több lábon állását. Ha figyelembe vesszük a vállalat mintegy 31 milliárd forintos befektetését a világ legnagyobb napenergia-tornyába a Mojave sivatagban, akkor egyértelmű, hogy a Google megújuló energiaforrások iránti elkötelezettsége vitathatatlan.
alt

Ajánlott tartalom

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét Debrecenben

Átadták Magyarország legerősebb szuperszámítógépét pénteken Debrecenben: a Komondor nevű berendezést a Debreceni Egyetem (DE) Kassai úti campusán, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) szuperszámítógép központjában helyezték üzembe.