Gyorsépítészet az energiatakarékosság jegyében

A nap üzenete címmel rendeznek gyorsépítészeti bemutatót, megújuló energiákról szóló szakmai kiállítást és konferenciát a Budapesti Gazdasági Főiskola Salgótarjáni Intézetében november 15-én, az intézmény és a Nógrád Megyei TIT közös szervezésében.

A 10 órakor kezdődő gyorsépítészeti bemutatón zéró energiaházat állítanak össze, madagaszkári egyetemi hallgatók közreműködésével. A megújuló energiaforrásokról, a napenergia felhasználásának lehetőségeiről szóló, 14 órakor kezdődő konferencián egyetemi és főiskolai tanárok, valamint a zéró energiaházak építésében és energiatakarékossági programokban érintett vállalkozók tartanak előadásokat. A zéró energiaház és a szakmai kiállítás 19 óráig tekinthető meg. A zéró energiaház lényege, hogy fenntartásához nem kell külső energiaforrásokat felhasználni: a világításhoz és a fűtéshez szükséges energiát az épület napkollektorok, napelemek, hőszivattyúk, szélturbinák segítségével önmaga termeli meg.

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.