Hallgatói összefogás a debreceni Nagyerdő tisztaságáért

A Nagyerdő megtisztításáért fogott össze a Debreceni Egyetem (DE) és a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola mintegy 130 hallgatója: egész napos akciójuk során csaknem 10 köbméter szeméttől szabadították meg a természetvédelmi területet.

Az önkéntes diákok vállalkozásához a felszerelést és a szemét elszállítását ingyenesen biztosította a városi hulladékgazdálkodásért felelős AKSD Kft. A diákok a szemétszedés mellett 17 facsemetét is ültettek az egyetem főépülete melletti parkban – közölte Béres Zsuzsa, a DE külső kapcsolatok igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel. Ez volt az első közös megmozdulás, amelyet a két intézmény hallgatói egyesületei együtt szerveztek. Jövőre azt kezdeményezik, hogy a megmozdulás országos akciósorozattá váljon, ennek érdekében felveszik a kapcsolatot az ország különböző felsőoktatási intézményeinek hallgatói önkormányzataival.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.