Hallgatói összefogás a debreceni Nagyerdő tisztaságáért

A Nagyerdő megtisztításáért fogott össze a Debreceni Egyetem (DE) és a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola mintegy 130 hallgatója: egész napos akciójuk során csaknem 10 köbméter szeméttől szabadították meg a természetvédelmi területet.

Az önkéntes diákok vállalkozásához a felszerelést és a szemét elszállítását ingyenesen biztosította a városi hulladékgazdálkodásért felelős AKSD Kft. A diákok a szemétszedés mellett 17 facsemetét is ültettek az egyetem főépülete melletti parkban – közölte Béres Zsuzsa, a DE külső kapcsolatok igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel. Ez volt az első közös megmozdulás, amelyet a két intézmény hallgatói egyesületei együtt szerveztek. Jövőre azt kezdeményezik, hogy a megmozdulás országos akciósorozattá váljon, ennek érdekében felveszik a kapcsolatot az ország különböző felsőoktatási intézményeinek hallgatói önkormányzataival.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a legnagyobb állattartótelep-fejlesztési program

Összesen 200 milliárd forint keretösszeggel két új pályázati felhívás jelent meg az állattartó gazdaságok fejlesztéseinek támogatására a 2027-ig tartó KAP Stratégiai Terv keretei között - jelentette be közösségi oldalán az agrárminiszter.