Háztömbfelújítások az energiatakarékosság jegyében Tatabányán

Tatabányán idén háromszáz lakás felújítására nyílik lehetőség, megközelítőleg 175 millió forint ráfordításával – tájékoztatta a város fideszes alpolgármestere hétfőn az MTI-t.

Schmidt Csaba elmondta: a tavaly pályázó tíz panelház mindegyike nyert vissza nem térítendő állami és önkormányzati támogatást, így a beruházáshoz a lakóknak csak a szükséges összeg egyharmadát kell állniuk.
A nyertes épületek között három önkormányzati is található, itt a szükséges összeg kétharmadát az önkormányzat adja, a bérlőknek nem kell hozzájárulniuk a felújításhoz.

A tatabányai panelprogram legújabb szakaszában lecserélik a nyílászárókat, szigetelik az épületek homlokzatát és az energiamegtakarítás érdekében mérhetővé és szabályozhatóvá teszik a távfűtést.
A városi távhőszolgáltató tájékoztatása szerint legutóbb 13 lépcsőházban alakítottak ki mérhető távfűtést, az önkormányzat harmincszázalékos vissza nem térítendő támogatásával. Az elmúlt fűtési szezonban ezek a társasházak átlagosan 43 százalékkal kevesebb hőt használtak, így jelentősen csökkentek a kiadásaik.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.