Hét meccset játszanak jövőre a Platina LEED minősítésű arénában

Nem csak a fű zöld a világ legzöldebb stadionjában.

A jelenleg is zajló Konföderációs Kupa és a jövő évi labdarúgó-világbajnokság sikeres lebonyolítását szolgálják azok a világszínvonalú infrastrukturális fejlesztések, amelyeket a Siemens szállít Brazíliának. Az 1,3 milliárd euró értékű megbízás keretében elkészült a világ legzöldebb stadionja, hosszútávon pedig a Siemens fejlesztései a dél-amerikai ország energia-hálózatának korszerűsítéséhez is hozzájárulnak.

Már zajlanak az elődöntők, napokon belül pedig győztest is hirdetnek a Brazíliában zajló Konföderációs Kupán, amelynek nagyszabású ünnepséggel egybekötött nyitómérkőzését a világ jelenlegi legkorszerűbb stadionjában tartották. A Brazília vá-rosban található Mané Garrincha Nemzeti Stadiont olyan Siemens épületautomati-zálási és biztonsági szoftverrel szerelték fel, amely képes a víz- és energiaszint szabályozására és mérséklésére. A széndioxid-kibocsájtást is csökkentő innovatív rendszer egyben a légkondicionáló és tűzjelző berendezések felügyeletét is ellátja. Mindezek eredményeképpen a stadion az elsők között lehet a világon, amely meg-kapja a platina LEED fenntarthatósági minősítést, melyet csak annak az épületnek ítélnek oda, amely a legmagasabb környezetvédelmi elvárásoknak is megfelel.

A nemzeti energiahálózatot is korszerűsítik

Ismert tény, hogy jövőre a labdarúgó-világbajnokság 7 meccsének is otthon ad a zöld aréna. A két esemény, a jelenleg zajló konföderációs kupa és a jövő évi világ-bajnokság megnövekedett terhelést jelent az ország energiahálózatának is, melynek korszerűsítésében a Siemens szintén jelentős szerepet játszik. Az elmúlt fél évszázad beruházásainak köszönhetően Brazília energiafelhasználásának közel felét mára a Siemens biztosítja, amely az utóbbi tíz évben több mint 4000 munkahelyet teremtett Brazíliában. Az egyik jelenleg is zajló nagyberuházás a Manausban – a Konföderációs Kupát vendégül látó egyik brazíliai városban – épülő 580 MW összteljesítményű erőmű. A nemzeti energiahálózat Siemens Smart Grid tech-nológiával történő korszerűsítése pedig a hálózat valós idejű megfigyelését, el-lenőrzését és szabályozását teszi lehetővé.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.