Hétvégén jön az igazi kánikula

Csütörtökön legfeljebb keleten, délkeleten alakulhat ki elszórtan zápor, alapvetően azonban már sok lesz a napsütés. Mérséklődik a szél, csak északkeleten lehetnek még élénk lökések, szinte mindenhol újra 25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, írta az időkép.hu.

Pénteken is sok lesz a napsütés, legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki elszórtan. Északnyugaton lehet kissé szeles az idő, itt 24-25 fok várható, keleten helyenként 30 fok közelébe melegszik a levegő. Szombaton maximum északon fordulhat elő futó zápor, máshol változóan felhős-napos időben bízhatunk. A gyenge szélben 25-30 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. A hétvégén igazi nyári időre van kilátás, vasárnap már több helyen 30 fok feletti értékek jönnek, beköszönt a kánikula. A hét elején is folytatódik száraz, napos, nyári idő.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.