Hetvenmilliárd tonnányi szén-dioxid kibocsátását spórolhatja meg a Föld 2030-ig

Több mint egy milliárd hektárnyi (fél kanadányi) területet lehetne ismét fával beültetni, ezzel 2030-ig összesen hetvenmilliárd tonnányi szén-dioxid légköri kibocsátását spórolná meg az emberi társadalom – derült ki a GPFLR természetvédelmi szervezet jelentéséből.

A tanulmány szerint hasonló mennyiséget spórolna meg az is, ha nem történne több erdőpusztítás. Ugyanakkor csak az olyan fosszilis égéstermékek, mint például a szén, az olaj és a gáz felhasználása miatt 2007-ben kereken 32 milliárd tonna szén-dioxid került a levegőbe.
Egykor a Föld teljes felszínének hatvan százalékát erdők borították. A Nemzetközi Természetvédelmi Unió (IUCN) szerint ez az arány ma harminc százalék alá csökkent, de a földfelszín hat százaléka – az elveszített erdők egy ötöde – sikeresen újraültethetőnek tűnik.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.