Hidrogén meghajtású autók

Az Egyesült Államok keleti partvidékén, nagyszabású beruházást terveznek annak érdekében, hogy vissza lehessen szorítani a szén-dioxid kibocsátást.

Mindenki nagyon izgatott a hidrogén autók miatt, de még mindig ott van a kihívás, hogy vajon hogyan tankoljuk fel? A legtöbb autó korlátozva van az által, hogy mekkora utat tud megtenni egy teli tankkal. Néhány helyen, különösen a keleti parton, találkozhatunk töltőállomásokkal, amelyek segítségével, továbbutazhatunk az autónkkal. Ha az autópálya terv megvalósul, akkor ez a helyzet teljesen megváltozhat.
Az igazság az, hogy valaminek változnia kell, ha vissza szeretnénk fogni az óriási szén-dioxid kibocsátást, amely leginkább a minden napi ingázások miatt alakul ki. Az elektromos autók előrehaladásában sok változás van, de még van fejlődési lehetőség. A “zöld” emberek úgy gondolják, hogy a hidrogén hajtású autók segítenek megszabadulni a  benzinnel működő járművektől.

Hogy mindez gyökeresen megváltozhasson, a SunHydro próbál valamit tenni. Azt tervezi, hogy létrehoz egy hidrogén autópályát, amely lehetővé teszi a keleti parton az utazást. Mindent összevetve, az a terv, hogy 11 napenergiával működő üzemanyagtöltő-állomást létesítsenek az érintett területeken. Az állomások nem lesznek éppen olcsók, sőt némi állami támogatásra is szükség lesz, hogy kivitelezni lehessen azokat. Minden egyes töltő-állomás 3.000.000 dollárba fog kerülni.
Már csak idő kérdése, hogy mindez valóra váljon, de ha ez megtörténik, akkor ezáltal máris sokat tehetünk a környezetünkért.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.