Hogyan hasznosul mindaz, amit szelektíven összegyűjtünk?

A Kamaszfesztivál programjait színesíti az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. road show-ja.

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. road show-ja ma Fonyódligetre látogat csatlakozva a IV. Országos Osztálykirándulás-Kamaszfesztivál rendezvényhez.  A Somogy Megyei gyermektábor területén 10.00-től 18.00 óráig sok szeretettel várja az érdeklődőket az az installáció, amely játékos formában mutatja be a fesztiválozó kamaszoknak a szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítást. 2010-től új interaktív eszközök is segítenek a hasznosítás módjának megismertetésében, hogy arról is képet kapjon minden érdeklődő, milyen típusú hulladék milyen hasznos tárgy formájában születhet újjá.

A ÖKO-Pannon road show interaktív játékai: az ÖKO-bokor, a Hasznosító torony, Rend(m)ező és a Tudás kereke várja azokat, akik szeretnének többet megtudni a csomagolási hulladékok helyes válogatásáról és hasznosításáról.

A különböző korosztályok számára más-más feladatot tartogató rendezvény célja, hogy a résztvevők kötetlen formában ismerkedjenek meg a hulladékgazdálkodás alapjaival, valamint a szelektív hulladékgyűjtéssel és hasznosítással. A téma játékos megközelítése azt igyekszik tudatosítani, hogy hulladékok válogatása nem olyan nagy fáradság, mint hisszük, igazán könnyen beépíthető a mindennapi teendők közé.

„A játékok kialakításánál törekedtünk arra, hogy olyan eszközöket alkossunk, amelyek lekötik a gyerekek figyelmét, hogy játszva sajátíthassák el a környezettudatos szemléletet” – mondta Pribelszki Edina, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. kommunikációs csoportvezetője. „Bízunk abban, hogy a kicsik még a nagyokat is meg tudják győzni a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságáról.”

Az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. szelektív road show-ja 2003-ban indult útjára, eddig több mint 200 helyszínen járt, és csaknem 100 ezer érdeklődőt ért el. A road show-nak gyakran egy település főtere, strandja, iskolája ad otthont, máskor nagyobb magyarországi fesztiválokhoz csatlakozva (pl. Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Hegyalja Fesztivál) nyeri el a résztvevők figyelmét.

A road show az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. komplex kommunikációs tevékenységének része, amely a lakosság tájékoztatását és a fiatalok oktatását célozza. Az óvódások és általános iskolás gyerekek tájékoztatására kidolgozott átfogó oktatóprogram célja, hogy a felnövő generációk körében kialakuljon és megerősödjék a környezettudatos gondolkodás és életforma.

Bővebben az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft.-ről: www.okopannon.hu

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.