Hollywood kevesebb szemetet gyárt

Hollywood manapság kevesebb szemetet gyárt – legalábbis a szemetesek szerint 18 millió kilogrammal kevesebbet.

A nagy stúdiók az általuk termelt szilárd hulladék 66 százalékát ma már nem a kukába ömlesztik, hanem alternatív megoldásokra törekednek a környezetvédelem jegyében – állítják a hulladékszállítók.
Bob Pisano, az Amerikai Mozgófilm Szövetség (MPAA) elnöke szerdán eldicsekedett azzal, hogy mára milyen kiugró eredményt ért el a filmipar az újrafelhasználás és az újrahasznosítás terén. Az MPAA – a Filmes és Televíziós Producerek Szövetségével karöltve – a kilencvenes évek eleje óta serénykedik azon, hogy az iparág környezetbarátabb legyen.

Az álomgyár további zöld tervei között szerepel többek között a Disney stúdió kezdeményezése, amellyel új filmje, az Oceans jegybevételeinek egy részével a korallzátonyok megmentését támogatja. A Fox pedig 2010 végéig egymillió fát kíván ültetni világszerte, egyfelől a Föld napjának negyvenedik évfordulója előtt tisztelegve, másfelől az Avatar DVD-megjelenését ünnepelve.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.