Ilyen felhőket képes előállítani a szélturbina

A kép egy turbulencia mezőt örökít meg a Horns Rev 1 szélerőművei mögött. Az egyedülálló meteorológiai körülmények 2008. február 12-én. 14 óra körül álltak elő, amikor a rendkívül párás levegőből a szélturbinák lapátjai kondenzációs felhőket hoztak létre, láthatóvá téve a lapátok mögötti turbulenciák mintázatát.

A Horns Rev Tengeri Szélerőmű Farm a világ egyik legnagyobb tengeri szélturbina farmja. 80 nagy hatásfokú szélturbinából áll, melyek 160 MW villamos energiát termelnek, írja a vilagutazoblo.com. A szélturbinák éves energiatermelése 150 000 háztartás éves energiafelhasználásának felel meg, évi 4,000 kWh fogyasztással számolva. A Horns Rev Tengeri Szélerőmű Farm az Északi-tengeren található, Dánia partjaitól 14 kilométerre, 60%-ban a Vattenfall Csoport, 40%-ban a DONG Energy tulajdona.

-

 

Korábbi videónk a szélparkok helyes telepítéséről:

[media id=105 width=600 height=400]

Ajánlott tartalom

Az elmúlt időszakban az atomenergia folyamatos fejlődésen esett át

Nemzetközi előrejelzések is azt mutatják, hogy az atomenergetika reneszánsza következik, és ebben a folyamatban a Roszatom fontos szerepet vállal, technológiájával biztosítja a bővülés feltételeit - mondta Kirill Komarov, a Roszatom vezérigazgatójának első helyettese, nemzetközi üzletfejlesztési igazgató kedden Szocsiban, az Atomexpo záró sajtótájékoztatóján.